Categorieën

U bevindt zich hierHomeOver ons

Ons verleden

Meeuwsen bestaat uit Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. en Meeuwsen Trade & Metal Services B.V. 

Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. is op  1 januari 1994 ontstaan uit de eenmanszaak  waarmee H.P. Meeuwsen op 10 februari 1985  in de boerenschuur achter zijn woning gestart  is met Handel & Constructie H. Meeuwsen.  Deels ontstaan uit zijn opgedane  vakmanschap en deels uit het bedrijf van zijn  broers, gebroeders Meeuwsen Dragline  Verhuur. Beschadigde en verongelukte  kranen werden opgekocht als handel, daarna  constructief en technisch opnieuw in orde  gebracht en weer verkocht.

 

 

Daaruit voortvloeiend werden diverse metaalbewerkingen, onderhoudswerken, constructies en reparaties, revisies en machinebouw gerealiseerd. Vandaar de naam Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V.
Na verloop van jaren werd de boerenschuur te klein en heeft het bedrijf zich gevestigd op 2 ha industriegrond op het industrieterrein Olzendepolder te Yerseke.

Ons heden

Door probleemoplossend en klantgericht mee te denken ontstond er een afdeling engineering en machinebouw, industrieel onderhoud, verkoop technische artikelen, constructie, verspaning, hydrauliek en plaatwerk. Hiermee kunnen wij een breed scala van klanten met hun specifieke opdrachten en wensen van dienst zijn. Alle afdelingen werken in synergie met elkaar en zijn daardoor van grote toegevoegde waarde voor elkaar en dus ook voor onze klanten.

Op innovatie en duurzaamheid gerichte ontwikkelingen en investeringen, kwaliteit en productiviteit verhogende inspanningen, hebben geresulteerd in ruim en goed geoutilleerde werkplaatsen in een organisatie met een team van inmiddels 80 gemotiveerde collega’s.

De ontwikkeling en groei van ons bedrijf werden en worden nog steeds mogelijk gemaakt door de vragen, wensen en waardering van onze klanten en leveranciers, door de inzet van ons gemotiveerd, loyaal en deskundig team, constante (bij)scholing, juiste kwaliteit/ prijsverhouding.
Daarom kunnen wij spreken van een jarenlange goede samenwerking met onze klanten, leveranciers en dienstverleners. Zij leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan ons succes.

Onze toekomst

Voortdurend worden de mogelijkheden tot verbetering van kwaliteit en verhoging van onze dienstverlening onderzocht, waaronder robotisering, verdere digitalisering van de productieprocessen en duurzaam ondernemen. Begrippen als HACCP, VCA*, ISO 9001, CE, CNC, CAD-CAM en Arbo zijn voor ons dagelijkse praktijk.

Onze markt

Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. en Meeuwsen Trade & Metal Services B.V. zijn interessant voor alle markten die met de techniek of delen van de techniek en productie te maken hebben. Ons klantenbestand bestaat al jarenlang uit eenmansbedrijven tot multinationals, zowel regionaal, nationaal, als over de grenzen.

We zijn o.a. toeleverancier aan de interieurbouw, meubelindustrie, metaalindustrie, voedingsmiddelensector, landbouw en visserij, scheepvaart, chemische industrie, verpakkingsindustrie, transportsector, olie-industrie, weg- en waterbouw, offshore, petrochemie, nuts voorzieningen, agrarische sector, metaalverwerkers en constructiebedrijven.

Onze medewerkers

Als Erkend Leerbedrijf van Kenteq, Ecabo en VTL (= huidige SBB) geven wij vele jonge gemotiveerde leerlingen en onervaren schoolverlaters de kans om hun toekomst binnen een van onze afdelingen te beginnen en uit te bouwen. Vele ex-leerlingen zijn al lange tijd bij ons in dienst en hebben zich inmiddels ontwikkeld tot gemotiveerde en goed gekwalificeerde vakmensen. Zij begeleiden hun jonge collega’s in hun lerend-werken traject naar vaklieden die staan voor kwaliteit van hun werk.
Voor ervaren vakmensen en jobswitchers hebben we voldoende mogelijkheden om hun kennis en ervaring binnen een van onze afdelingen uit te bouwen. En uiteraard kunnen ook zij rekenen op goede begeleiding door onze medewerkers.

Uw opdracht, groot of klein, is bij ons in goede handen

Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. en Meeuwsen Trade & Metal Services B.V. richten zich op continuïteit van onze bedrijven, klanten, leveranciers en medewerkers.
Projectgericht, inventief en innovatief meedenken en ontwikkelen.
Het op de voet volgen en implementeren van de technische, innovatieve en duurzame ontwikkelingen.
Veel bewerkingen, materialen en kennis onder één dak, waardoor er snel en flexibel ingespeeld wordt op problemen, vragen en wensen van onze opdrachtgever(s).
Leveren van kwalitatief hoogwaardige producten.
Eenvoudig als het kan, gecompliceerd als het moet.
Goed in totaaloplossingen.
Of het nu gaat om het leveren van onderdelen, bewerken, ontwerpen of adviseren...

Meeuwsen Totaal in Metaal!